Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΝΤΡΟΠΗ......

Παρολο που η θεματολογία αυτού του blog ειναι άλλη....αισθάνομε την ανάγκη να κάνω και εγω ένα μικρό σχολιο για αυτο το αίσχος και την τραγωδία που ζούμε τις τελευταίες 48 ώρες...

Ιδού τα κατορθωματά μας:









Από το πρωί που βλέπω TV δεν έχω δει ούτε έναν πολιτικό να λέει ή να κάνει το οτιδήποτε, μόνο τον αρχηγό της πυροσβεστικής. Καλά, που χάθηκαν όλοι; Για μπάνιο πήγαν; Μήπως ζούμε στιγμές ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ του κράτους; Αυτοί οι άνθρωποι είχαν 4 χρόνια να προλάβουν το κακό (αφού οι προηγούμενοι δεν το καναν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους), για να μην πω ότι μας έλεγαν πως έχουν λάβει τα μέτρα τους νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Τι έγινε λοιπόν τώρα; Πως θα ζητήσουν ξανά την εμπιστοσύνη του λαού; Στο έλεος του Θεού έχουν μείνει τόσα χωριά, τόσοι άνθρωποι χαμένοι, ακόμα περισσότεροι τραυματισμένοι, εγκλωβισμένοι, κάηκε όλη η Πελοπόννησος και η μισή Έυβοια. Τι πήγε στραβά; Ποιος είναι υπεύθυνος για τα ελάχιστα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουμε, για τις ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες, για τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, διότι άκουγα προηγουμένως ότι ξαναείχαμε στο παρελθόν τόσες πολλές πυρκαγιές (το 2001 πχ) χωρίς να προκύψει αυτό το κακό οπότε δεν ισχύει η δικαιολογία "πρώτη φορά συνέβη τέτοια συμφορά και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι". Επί των ημερών τους κάηκε η Χαλκιδική, κάηκε η Πάρνηθα, καίγεται όλη η Ελλάδα. Δεν πρέπει όμως να πληρώσει κάποιος; Τέτοια ξεφτίλα και ντροπή δεν έχω ξανανιώσει.

2 σχόλια:

Μιλ1 είπε...

Μάκη είμαστε στο έλεος του Θεού... Οτι κάνουμε μόνοι μας.
Και αυτό που μου "γυρίζει το μάτι ανάποδα" είναι ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και να "βλέπουν" αόρατους εχθρούς και εξωγήινες απειλές!
Ακόμα περισσότερο με εξοργίζουν εκείνοι που την ίδια στιγμή που ο καθένας προσπαθεί να σώσει το διπλανό του, παλεύουν να σώσουν την κυβέρνηση! Μην μας πάθει κάτι η κυβέρνηση! Αυτή δεν φταίει σε τίποτα η καημένη!
Αν μη τι άλλο είναι ιεροσυλία προς τις αθώες ζωές που "έσβησαν" στη φωτιά...
Οσο για το "μαύρο" που έγραψες στο blog του Vasadam συμφωνώ, αν και ο Βασίλης έχει δίκιο όταν λέει ότι με αυτό κάποιοι ευνοούνται. Ισως θα πρέπει να στηρίξουμε Βεργή ή Οικολόγους ή να ζωγραφίσουμε δεντράκια στα ψηφοδέλτια!!! Ποιος ξέρει; (Τα άκυρα ευνοούν κανέναν;) Πάντως πρέπει με κάποιο τρόπο να νιώσουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους.

Makis είπε...

Αγαπητη Μιλένα......
σημερα εβλεπα σε τηλεοπτικο σταθμό,τον υπευθυνο πολιτικου σχεδιασμου της κυβερνησης να μην μπορει να αρθρωση με τιποτα την λεξη συγνωμη!!!!
Και σκεφτομε....Οταν δεν μπορουν να πουν μια απλη συγνωμη....ειναι ικανοι να μας κυβερνησουν?
Οχι βεβαια...οι τυποι ειναι απλως επικινδυνοι.
Οχι οτι και οι προηγουμενοι ηταν καλυτεροι.
Παντως ειναι μεγαλο κριμα...μετα απο τετοια μεγαλη καταστροφη ,να μας δουλευουν και οι ξενοι ...επειδη καποιοι μιλησαν για "Ασυμετρη απειλη".
Αντε μην πω τιποτα βραδιατικα...
Σε ευχαριστώ, για το σχολιο σου.