Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Πώς να φτιάξετε δικά σας εικονίδια για το Destinator

Αν δεν σας ικανοποιούν τα default εικονίδια του Destinator, μπορείτε σχετικά εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που να σας επιτρέπει να κάνετε σμίκρυνση.

Ένας αρκετά διαδεδομένος τρόπος για να βρείτε, καταρχήν, την εικόνα που θέλετε να μετατρέψετε σε εικονίδιο είναι μέσω του Google Image Search:





Ανοίγουμε την εικόνα που κατεβάσαμε στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας:





Αν χρησιμοποιούμε το Photoshop, πηγαίνουμε στο μενού Image -> Image Size:






Σ' αυτό το μενού βάζουμε τις επιθυμητές διαστάσεις. Εγώ έβαλα ως τιμή στο "Width" (πλάτος) 25 pixel και η τιμή "Height" (ύψος) άλλαξε αυτόματα σε 21 pixel. Σε περίπτωση που η δεύτερη τιμή δεν αλλάξει αυτόματα, σημαίνει ότι δεν είχατε κλειδωμένη την αναλογία ύψους / πλάτους. Πάτηστε την αλυσίδα δεξιά, για να την κλειδώσετε. Συνήθως είναι καλύτερο, όταν μικραίνουμε μια εικόνα, να επιλέγουμε τη μέθοδο "Bicubic Sharper". Οπότε, αλλάξτε την επιλογή, δεξιά από το "Resample Image".





Πατήστε "ΟΚ" και το εικονίδιό σας είναι έτοιμο:




Κάντε save το εικονίδιό σας σε BMP format και αντιγράψτε το στο φάκελο αγαπημένων του Destinator. Στο Destinator 6 o φάκελος βρίσκεται εδώ: Pocket PC\DestinatorApps\Destinator\UserData\Favorites. Μετά, ανοίξτε το Destinator, επιλέξτε "Αγαπημένα", διαλέξτε την κατηγορία της οποίας το εικονίδιο θέλετε να αλλάξετε, πατήστε το κουμπί "Ενέργ" και επιλέξτε το εικονίδιό σας. Είστε έτοιμοι!







Αντίθετα από τα εικονίδια που διαθέτει το Destinator, τα δικά σας δε χρειάζεται να είναι ούτε μικρά ούτε τετράγωνα.





------------------------------
Πηγή:Gpspocketpc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: